Langt om længe er der faldet lidt ro på tingene, der har sket ret mange ting her på stedet, så derfor laver jeg faktura for sidste halve år af 2008 og de første 3 måneder af 2009, nogen kunne måske få den underlige tanke, at hans likvid var god, men der må jeg skuffe jer – den er ikke et hak bedre end jer – vi sidder i samme båd.

Jeg vedlægger mit julebrev som jeg aldrig fik afsendt. Undskyld.

Vi har sat køerne ud sidst i januar 2009 – noget der har været planlagt gennem længere tid, så hovedet har været med hele vejen, så overgangen har ikke været så svært – da heller ikke når man ser mælkeprisen for nu. Undskyld.

Det var svært at se, så meget arbejde – at skulle stå til rådighed hele døgnet, hvis køerne ikke har givet de 13-14000 har der absolut ingen penge været i køerne, p.g.a. de mange omkostninger der er forbundet dermed, derfor må det også være lysende klar for alle. DER SKAL DÆ…. en masse mælk gennem køerne – helst mange køer og helst med en foderudnyttelse op mod de 95 % , ellers bliver man alt for sårbar – da banker – kreditforeninger kigger kun på, om man kan lave penge på bedriften, da de vel mener de er gode til alt det andet, jeg vil udelukke at kommentere hvad jeg mener om deres arbejde og facon gennem de sidste par år.

Det er fantastisk at høre hvordan rådgiver vil hjælpe landmænd, det er tydeligt de arbejder langt fra virkeligheden. Det er fint at man skal skære ned – hvorfor har man ikke gjort det noget før ? Man siger at alt over 1 kr i mineraler er for dyrt, ja det er rigtig hvis du boede i østeuropa, hvor ydelser er langt lavere, man kan altså ikke overleve på 6000 – 8000 kg 4% mælk her i Danmark med det omkostningsniveau vi har og da slet ikke vores EGEN forenings niveau, men det er nu dejligt at se – høre at man kan have så mange penge 150 millioner til at bygge et nyt landbrugscenter. Hvad er det for en klagesang, at det er dårligt med landbrug ????????????????

Råd:
Se at få tjekket jeres fodring efter – eendagskontrol – lad være med at spare for meget i fodring –mineraler – strøelse –malkning o.s.v. for det kommer dobbelt tilbage, også var det måske bedre at påtænke at stoppe. Hold skuden på ret køl.